Separarea trupurilor nu înseamnă despărțirea sufletelor

  http%3A%2F%2F25.media.tumblr.com%2Fccf003034c8535a87a694922c6dab8a7%2Ftumblr_mzczooIg6g1spbxyho1_500

   Sunt momente în care știu că sunt în gândurile tale. Simt asta. Atunci te simt cel mai aproape de mine. Nu ai fost nicicând atât de aproape. Pentru că niciodată nu ai fost doar în sufletul și mintea mea și nu lângă mine. Și mi-e dor, știi… Dar ce e de făcut? Să îmi împac durerea cu lacrimi. Or sa treacă. O să trecem amândoi peste suferință. Știi cum? Împreună, așa cum am cauzat-o. Chiar daca nu suntem aproape.

   Oare s-a terminat? Dacă da, de ce încă te vreau, de ce încă îţi răscolesc gândurile? Dacă nu, de ce nu ne vorbim? Poate că ne vorbim în fiecare moment prin tăcere. Poate că asta spune tot ceea ce cuvintele nu reușesc. Inimile noastre învață iubirea, trupurile ne aduc despărțirea, separarea. Dar despre ce separare e vorba când lacrimile, dorul ne cheamă înapoi, când dragostea e mai puternică, mai pură și mai profundă ca niciodată? Vorbesc despre separarea trupurilor. Asta doare cel mai tare. Sau poate urma trupului tău pe trupul meu…

Nu ne-am despărțit încă, iar tu știi asta. Despărțire va fi atunci când inimile noastre vor înceta să se caute în ochi străini, atunci când sufletele nu se vor mai întâlni în vise și speranțe amare. Vezi cum doare? Tocmai de asta e așa, pentru că sufletul a rămas, deși trupul a ales să plece… Rațiunii îi poți impune principii, poți țese asupra ei orgolii, înfrânări, dar oare nu observi că nu izbutești să faci același lucru și inimii?

Totuși, nu putem sta acolo unde acestea două nu conlucrează, acolo unde tristețea îneacă momentele de fericire. Poate e doar un zbucium interior. E unul care se revarsă și în viața exterioară. Unul care ne marchează visurile, așteptările. Iar acum așteptăm liniștea. Ne așteptăm unul pe altul. Mai venim? Poate că altcineva, cândva ne va umple golurile din suflet. Dar nu va avea puterea de a umple și amintirile cu noi. Nici nu aș lasă așa ceva! De ce? Fiindcă deși te iubesc și doare, nu mi-aș putea da cele mai de preț amintiri.

Ai grijă cu cine îți faci amintiri, alege-ți persoană pentru care îți vei dedica insomniile și asigură-te că merită. Personal, știu că mi-am petrecut timpul cu cel mai special băiat, iar asta mă face să merg mai departe, cu capul sus și cu un zâmbet în colțul gurii.

Atunci când două mâini se întâlnesc, își lasă amprenta una asupra celeilalte, dar atunci când două suflete se leagă, rămân în urmă amintiri, iubire. Și ce te faci atunci când inimile rămân înnodate, iar trupurile se separă? Apare durerea. Apoi apare o nouă zi și încă una, până ce apare altcineva, o altă poveste. Apare o nouă dragoste. Și o nouă suferință. Care niciodată nu o va astupa pe cea de dinainte.  Apoi, apare gândul „nimic nu e întâmplător”. Deci nu degeaba ne-am cunoscut. Nu ești o suferință inutilă. Nici o dragoste întâmplătoare.

http%3A%2F%2F25.media.tumblr.com%2F8109fe4f79cb40467e1131ed10762d97%2Ftumblr_n0n4h5r7Qx1rmw0cso1_500

Despre Maria-Cristina Pavelescu

Povestea blogului? Scurtă și simplă - dupa cum știm, cu toții avem aceleasi emoții si trairi, doar momentul diferă uneori. Restul e printresentimente.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.