Legături 

   Suflete pereche. Sună a clișeu. Dar nu cred că e nici pe departe așa. Mi-a zis un prieten că niciodată nu putem rămâne cu sufletul pereche, dar energia dintre noi va fi acolo oricând, oriunde, cu oricine am fi… 

   – Chiar și atunci când voi fi cu soțul meu în pat? am tresărit. 

   – Da, chiar și atunci… Eu am pățit-o și din cauza oamenilor, a circumstanțelor, nu am putut rămâne lângă ea. Dar a rămas în sufletul meu și legătura noastră e undeva aici, în Univers. 

   Mă pusese pe gânduri. Oare chiar așa să fie? Și el îmi spunea mereu când eram împreună că ce a trăit cu mine nu o să uite niciodată și nici nu va putea retrăi asta, iar eu îmi voi aminti mereu de el. La momentul ăla, mă înspăimânta un pic ideea și eram reticentă, însă acum sunt ferm convinsă că avea dreptate întru totul. Nu putem explica multe lucruri. De pildă, de ce dacă ne e bine lângă altcineva, tresărim numai la auzul numelui sufletului iubit? De ce dacă avem sentimente în altă parte, încă ne imaginăm cum ar fi fost dacă? De ce indiferent de cât de implicată ar fi persoana de lângă noi, încă există acel „înainte era diferit”? De ce sunt seri când ne trece prin minte cum ar fi fost dacă eram în alte brațe? Despre astfel de lucruri vorbesc. Inexplicabil. Inevitabil. Indezirabil. Involuntar. 

   Când îl priveam în ochi, știam ce risc. Știam că risc ca gândurile cu el să mă urmărească mereu. Nu e vorba despre o ancorare în trecut, ci despre momentele care ne-au făcut ceea ce suntem azi. Nu uităm niciodată de unde am plecat. Sau de lângă cine… Uneori, viața trebuie să își urmeze propriul curs și cu cât ne împotrivim mai tare destinului, cu atât mai dureroasă este trezirea la realitate. Viața ne învață că totul are un motiv, chiar și tristețea, pierderea sau renunțarea. Nu știu de ce el e sufletul meu pereche. Nu știu nici măcar ce am avut în comun când ne-am cunoscut și l-am lăsat să mă descopere. Dar știu că de fiecare dată când vorbim, ne întâlnim sau doar ne gândim unul la altul, ceva se întâmplă în Univers. 

   Cineva îmi spunea că legăturile nefinalizate în viața asta, nu rămân așa. Ele se metamorfozează în altă viață, în altă formă. Nu știu când sau cum vom simți asta, dar cred cu certitudine în convingerea asta. Poate e ceva mai mult de o consolare când îmi e dor. Unele legături sunt mult prea puternice pentru a putea rămâne pur și simplu neîncheiate. Poate că într-o zi am să renunțăm definitiv în a căuta răspunsuri și doar o să simțim. Poate că într-o zi doar vom zâmbi când îi vom auzi numele și vom învăța să acceptăm faptul că unele răni au nevoie de timp pentru a putea fi vindecate și că unele cicatrici pur și simplu sunt acolo pentru a ne aminti că am învățat ceva, că am trăit ceva și că am simțit ceva. Vom simți mereu, dar nu vom mai trăi. Vom învăța mereu, dar nu vom mai simți. 

Despre Maria-Cristina Pavelescu

Povestea blogului? Scurtă și simplă - dupa cum știm, cu toții avem aceleasi emoții si trairi, doar momentul diferă uneori. Restul e printresentimente.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.