Îndrăgostit sau True Love?

fg De câte ori ai spus „te iubesc” în viața ta? De câte ori ai simțit prin întreg trupul aceste cuvinte? De câte ori cuvintele ți s-au transformat în trăiri, în bătăi arzânde ale inimii? De câte ori ai dorit cu patimă pe cineva? De câte ori ai întâlnit acea persoană pentru care sufletul tău se descătușează de orgoliu și în fața căreia rămâne gol de orice simțire negativă? De câte ori ai simțit că inima îți pulsa fericire prin vene?

Ai fost vreodată fericit alături de cineva? Ia-ți o clipă și gândește-te. De multe ori, garantat. Atunci învățai să te îndrăgostești. Dar de câte ori cineva ți-a presărat bucurie pe sufletul inundat de lacrimi? Aici deja nu mai ai nevoie să cugeți, știi deja că o singură persoană a fost capabilă de un asemenea act. Iar acum tocmai ai schițat un zâmbet pe față. Atunci ai aflat cum e să iubești.

huh Peste câte persoane nu ai trecut, lăsându-le în urmă, odată cu sentimentele tale pentru ele? Au fost câteva, cu siguranță. Dar ia spune-mi, câte persoane ai avut alături și cu care nu ai reușit să treci peste amintirea unei singure ființe? Și aici au fost, știu asta. Vezi diferența? Îndrăgostit vs. iubit.

De câte ori ai trecut cu vederea greșelile cuiva? De câte ori ți-au permis sentimentele. Până într-un punct. Apoi te lași pagubaș. Ai pe cineva în minte? Probabil că da. Iar când simțirile depășesc infinitul, oare numărul iertărilor nu tinde, oare, la infinit? Aici ai știut despre cine este vorba și deși uneori nu recunoști, în sinea ta simți că ai iertat acea persoană. Simți că nu te-ai ierta pe tine dacă sufletul nu ți-ar fi împăcat cu acel cineva atât de special. Mai știi ce înseamnă orgoliul? sau ura? când inima îți pompează numai dragoste, iertare, grijă?…

Este o diferență atât de semnificativă între a iubi și a te îndrăgosti! Ai simțit și tu pe propia piele, pe propriul trup. Când te-ai îndrăgostit, inima și mintea îți lucrează la persoana în cauza și pe care o poți schimba relativ cu ușurință. Când iubești, întreg trupul cu toate simțurile nu îți mai aparțin. Trăiești prin acea persoană. Va trebui să mori, apoi să renaști, pentru a putea nutri alte sentimente asemănătoare pentru altcineva.

lo Acum o să te gândești de două ori înainte să spui „te iubesc”? O să stai să cugeți mai bine de cine te vei îndrăgosti? Fiindcă de la a fi îndrăgostit la a iubi e un pas. Un pas care se potrivește unei singure persoane. Dar poți ști de la început cine e?

Cum mi-am dat seama de aceste lucruri? Simplu. Cu ajutorul acelei persoane care m-a învățat să iubesc. M-a învățat să iert, să plâng, să prețuiesc orice clipă. Mi-a arătat ce înseamnă să te trezești urlând nebunește de fericire.

Nu ți-am zis niciodată, dar o să o fac prin această postare. Efectiv strigam de fericire. Din întreg trupul meu. Cu toată inima. Cu oricine am fost, tot la tine mi-a zburat gândul. Ești ultimul meu gând înainte de culcare și primul de dimineața. Ești mintea, visul, gândul, viața mea. Nu o să renunț la sentimentul ăsta. E al naibii de profund, dar îmi place. Îmi place, fiindcă e produs de tine. Ador tot ce e legat de tine. Ador că nicio ceartă nu a destrămat ceea ce am construit împreună. Ador să te iubesc. Ador să fiu a ta. Iubesc că nici nu e nevoie să dau nume, surâsul din colțul gurii tale te dă de gol. Știi că ce am scris îți aparține. Ca orice parte din mine.

asd

Despre Maria-Cristina Pavelescu

Povestea blogului? Scurtă și simplă - dupa cum știm, cu toții avem aceleasi emoții si trairi, doar momentul diferă uneori. Restul e printresentimente.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Îndrăgostit sau True Love?

  1. Pingback: Un Blogger pe Zi : Ariacrys - printre sentimente » eBloguri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.