Curs de legislaţie – intersecţie, stop, viraje

StopDrum cu prioritate. Cedează trecerea. Stop. Urmează o intersecție cu un drum fără prioritate unde chiar e cazul să oprești.

Dacă mă întreabă cineva, acolo e ultima mea dragoste. Perfect descrisă. Totul a început când drumurile ni s-au intersectat la club. Au urmat privirile intersectate, strângerile în brațe atât de intense… Un timp mi-a fost greu sau, de ce să nu admit, imposibil să pricep cursul relației noastre. îmi era de nedeslușit faptul că deși viteza dragostei depășise de mult limitele morale, nu puteam merge înainte prea mult timp cu frâna de mână trasă, înțepenită, fără cale de a o lăsa jos. Credeam că iubirea este așa cum o vedem și percepem în filme, cu fugit în lume și renunțat la viață de dinainte în favoarea uneia radical diferite, dictate de inimă. Totuși, am înțeles că unele legături sunt posibile doar în plan sufletesc și numai temporar, unele situații fiind prea adânc înrădăcinate pentru a te putea desprinde din ele, indiferent de puterea dorinței.

Am crezut că nu mă iubește, pentru că eu aș fi renunțat la tot pentru a fi cu el, diferit de felul în care ar fi acționat el. Doar că am înțeles că felul lui de a mă iubi nu coincidea pe deplin cu al meu, și la fel și situațiile. în timp ce la mine plecarea se putea rezuma la 5 minute distanță de schimbarea drumului vieții, la el treburile ar fi luat o cu totul altă întorsătură. El avea lucrurile și obiceiurile moștenite de la generații întregi dinainte și sarcini pe care trebuia să le ducă la bun sfârșit. M-a învățat că iubirea nu se rezumă la persoana cu care îți împarți zilele și locul unde locuiești, și nici la timpul petrecut cu cineva, ci la momentele în care inima pur și simplu îți tresaltă de extaz. îmi venea greu să pricep ceea ce încerca să îmi explice și deși nu o înghițeam, dădeam din cap aprobator. Voiam să gust doar dulceața clipelor cu el.

Apropo de prioritate, el a fost cu siguranță cel mai important din viața mea. Mi-aș fi dorit să întorc, fiindcă înainte era drum fără acces, dar m-am trezit trăgând de volan în zadar. Era dublă linie continuă. Două obstacole. Viața lui de zi cu zi, legăturile prea strânse de acolo și faptul că întorsul nu își avea rostul; mașina trebuia forțată și deja mersese prea mult cu frâna de serviciu. Am încercat un timp să merg înapoi, să repar ceea ce consideram că e cu putință, însă în zadar, mașina trăgea tot mai greu. Așa că am ales să semnalizez. Mi-am semnalizat intenția de a schimba drumul așteptând ca el să mă urmeze. Am mai mers împreună până la „Stop”. M-am oprit din drum să mă gândesc în ce parte să apuc. știam că în situația dată, singura opțiune era să virez, cu toate că eram conștientă și de faptul că drumul lui se îndrepta în direcția opusă. Aș mai fi putut să merg cu el. Prea târziu. Mașina apucase deja pe drum, îndepărtându-se de el. El m-a claxonat să mă întorc, dar știam că în definitiv fiecare are altă direcție de mers , iar sigurul lucru pe care îl puteam face era să îl ocolesc și am fi ajuns în aceeași situație. Așa că am scurtat. Brusc. Inevitabil.

Mai sunt momente în care privesc retrospectiv, în oglinda din spate. Apoi mă uit în față și accelerez. știu și simt că îmi urmez propriul drum, tot mai departe de cel care credeam că e calea mea. în schimb, asta îmi oferă liniștea interioară deplină. Simt și știu că oricât am mai fi încercat, s-ar fi stricat. Fiindcă asta e fost lungimea drumului. A fost un drum îngustat, cu multe viraje și curbe periculoase pe care l-am trecut împreună și din care am căpătat experiență în șoferia vieții. Dar acest curs a luat sfârșit și unul nou tocmai a apărut. E ceva mai sigur decât cel de dinainte și cu siguranță diferit. în orice caz, lecțiile importante rămân bine întipărite și este imposibil să fie uitate sau repetate, doar recapitulate, amintite…

397612_242863612512762_5258389_n  537991_242121242586999_319404323_n

Despre Maria-Cristina Pavelescu

"What goes around comes around." "The course of true love did never run smooth." - Shakespeare "Just when the caterpillar thought her life was over, she began to fly." “To someone who can’t read, letters on a page appear to be randomly chose when in reality they are precisely ordered.” - Deepak Chopra Am ales sa scriu acest blog pentru ca, dupa cum stim, avem cu totii aceleasi emotii si trairi, doar momentul difera uneori, iar acest lucru ma ajuta atat pe mine sa ma descarc, cat si pe voi sa vedeti ca nu sunteti singuri si neintelesi. Restul e printresentimente.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.