Gândește și (se) împlinește!

993443_387211228077999_151359507_n Gânduri? Mai mult decât atât. Realitate. Și dorințe insuficient de arzânde.

Există o barieră îngustă între gânduri și realitate. Se numește dorință. Care gânduri o trec? Cele care nu pot fi șterse de timp și obstacole. Mai concret, atunci când ne dorim ceva în adevăratul sens al cuvântului, inevitabil se va întâmpla mai devreme sau mai târziu. În timp ce fapta face parte dintr-un complex metasistem, rămânând la latitudinea noastră dacă va avea loc sau nu, perioada de timp în care se desfășoară este impredictibilă. Și totuși de ce gândurile puternice nu sunt doar niște idei simpliste?

Pentru început, întreg universul este un sistem fin conceput, în care fiecare imperfecțiune este perfect asamblată. Nimic nu este intalmplator, totul se întâmplă cu un scop. Oare micile gafe săvârșite adesea de noi sunt banale coincidențe? Oare este fără rost ciclul anotimpurilor? Dar râurile care curg numai la vale?

În Marele Cosmos, Terra dispune de gravitație, astfel că orice fir de nisip, de exemplu, are o masă mică, totuși deloc neglijabilă. Iar fiindcă are o masă, exercită o anumită forță gravitațională. Și ea prea slabă pentru a fi sesizatată, însă existentă în mod cert. Mai departe, dacă luăm miliarde și miliarde de grăunțe de nisip și le lăsăm să se atragă între ele pentru a forma… luna, să zicem… atunci forța lor gravitațională combinată va fi suficientă pentru a afecta oceanele Pământului și a cauza mareele.*

O situație identică este întâlnită și în rândul gândurilor. Un gând care ni se conturează în minte are cu adevărat o masă, fiind un obiect concret, o entitate măsurabilă, cu o masă ce poate fi determinată. O masă infimă, desigur, dar existentă în realitate. Care ar fi implicațiile? Să apelăm un pic la fizica elementară. Dacă gândul are o masă, atunci exercită o forță gravitațională și, prin urmare, poate atrage diverse lucruri spre el, depinzând de puterea acestuia.

Și ce se întâmplă când mai mulți oameni își unesc gândurile? Același lucru petrecut și la firele de nisip, efectul lor se cumulează, iar masa combinată a gândului începe să se mărească. Deci forța lui gravitațională sporește, devenind sesizabilă într-un anume punct și deci exercitând o acțiune concretă. Cu alte cuvinte, gândul poate avea un efect măsurabil asupra lumii fizice.

Cum se face că două persoane strâns unite de sentimente și care au renunțat de mult să își mai vorbească datorită unor certuri majore, sfârșesc prin a se reapropia? Sentimentele sunt cele care ne schițează gândurile, dorințele, iar iubirea, că în cazul de față, este ceva deosebit de puternic și care, involuntar, aduce gânduri despre persoana în cauză. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre dragoste venită din ambele părți. Cele două persoane își îndreaptă gândul una la alta, iar când acest lucru se întâmplă simultan, gândul devine mai puternic, fiind resimțit de fiecare în parte cât pentru amândoi (cantitativ). Astfel gândul celor doi se transformă în dorință aprigă care în final ajunge fapt.  1969229_594664247284107_892979714_n

Dar de omul care a rezistat să înoate gol timp de 15 minute în apa de 3-4 grade a Oceanului Arctic ce ziceți? Un om obișnuit ar fi făcut șoc hipotermic într-un interval de circa 15 secunde. Explicația se rezumă la forța gândului. Cu toții suntem capabili de orice, dar oare chiar ne dorim orice?…

 

 

 

 


* Dan Brown, „The Lost Symbol”

Despre Maria-Cristina Pavelescu

Povestea blogului? Scurtă și simplă - dupa cum știm, cu toții avem aceleasi emoții si trairi, doar momentul diferă uneori. Restul e printresentimente.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Gândește și (se) împlinește!

  1. Aliosa zice:

    Ai grija la ce GANDESTI ca s-ar putea sa ti se indeplineasca !!! 🙂 🙂 🙂
    Aliosa.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.