Dacă nu e nicio parte bună, măcar închide ochii să nu o vezi pe cea rea

199181_467177056650299_1383303055_n  O să încep prin a te întreba ce este viața? Și o să îți spun că la modul general, este felul în care privim și tratăm lucrurile, fie ele convenabile sau nu. Dar cum generalul se împarte în mai multe subcategorii, viața este puterea de a învinge obstacolele, de a dansa în ploaie, nu de a aștepta să se oprească, pentru cei optimiști sau este o adunătură de probleme peste care rar se întrevede câte un zâmbet, pentru cei pesimiști. Viața este fie un copil care zburdă fascinat pe o câmpie, jucându-se alături de cățeii săi, fie un prunc neajutorat care încearcă să scape de o haită de lupi. It`s up to you ca viața să îți surâdă sau nu. Tu de care parte ești?

527683_378546175513388_1887745048_n

Închide ochii pentru o clipă și focuseaza-ți gândul spre ceea ce ai. Ți-am smuls un zâmbet, așa-i? Acum închide-i iar și imaginează-ți ceea ce nu ai dar ai dori. Simți o dâră de regret? Asta pentru că e cazul să înveți să profiți de ceea ce ai, fiindcă nu poți avea tot ce vrei, dar poți să transformi tot ce ai în tot ce vrei. Iar tot ce ai nevoie sunt niște lecții de optimism. Andreea știe cel mai bine asta. Împreună am învățat să ne bucurăm de partea plină a paharului, pentru că dacă ar fi plin ochi, ar da pe afară.

 

Memory  Cel mai eficient mod de a înțelege pe deplin sensul unui cuvânt este de a-l pune față în față cu opusul sau. Așa că spune-mi cum să descoperi iubirea dacă nu ți-ai înecat sufletul în amărăciunea lacrimilor? Cum să găsești bunătatea când nu ți-ai izbit piciorul de răutate? Cum să vezi lumina dacă nu ai întâlnit întunericul? Cum să știi ce e soarele dacă nu ai fost udat în toate măruntaiele de ploi tulburate? Și cum să fim conștienți de valoarea și unicitatea noastră dacă nu am simțit măcar o data invidia și ura usturătoare din partea lumii? Fiecare lucru, fiecare gând sau sentiment negativ îți creionează drumul către reușită. Fiecare pas înapoi este un avânt către visul tău. Fiecare avânt se face înaintea unei prăpăstii, pentru a reuși să o sari.

Dacă nu îi vei înfrunta pe cei de care ți-e frică, firește că vei avea un sentiment de siguranță, dar nu vei obține ceea ce dorești, de fapt. Ești gata să lași temerile deoparte?

tumblr_ml2f1j4NEh1s971xto1_250  Dacă vrei ceva, fă-o! Stai pe wc dacă vrei să stai undeva, dar nu (mai) sta pe gânduri! Nu îți fie teamă. Nu există nimic greșit. Nou-născuții când învață să meargă, au „piciorul drept”, „piciorul stâng” și chiar dacă se împiedică și cad, nu sunt afectați cu absolut nimic, totul face parte dintr-un complex proces de învățare. Ce trist că acum, când creștem, avem „piciorul drept”, „piciorul greșit”! Ce ar fi să schimbăm asta? Pentru că noi nu facem greșeli, ci doar pași în procesul continuu de învățare. Învățăm să mergem prin viață. Dacă ne temem de căzături, nu vom face pași, deci nu vom învăța niciodată să pășim, iar timpul este limitat. Să nu îți fie frică să căzi, nu este rușinos, dimpotrivă, teme-te să stai neputincios cu frica de partea ta.

Reclame

Despre Maria-Cristina Pavelescu

"What goes around comes around." "The course of true love did never run smooth." - Shakespeare "Just when the caterpillar thought her life was over, she began to fly." “To someone who can’t read, letters on a page appear to be randomly chose when in reality they are precisely ordered.” - Deepak Chopra Am ales sa scriu acest blog pentru ca, dupa cum stim, avem cu totii aceleasi emotii si trairi, doar momentul difera uneori, iar acest lucru ma ajuta atat pe mine sa ma descarc, cat si pe voi sa vedeti ca nu sunteti singuri si neintelesi. Restul e printresentimente.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.