„Un om fara pacat este un om fara dorinta”

Imagine

Dorinte. Cu totii le avem, fie ele inlantuite chiar si in cele mai adanci ascunzisuri ale sufletului. Pierdute? Niciodata. Doar uitate de vreme sau poate prea devreme

Si pentru ce sa le incuiem in interiorul nostru, pentru ce sa ramanem robii constrangerilor si ai timorarilor? Dorintele sunt motivatia de a trai, motorul care ne anima viata. Ar trebui sa il oprim?…

Unii zic ca fara nevoi nu ar fi posibil simplul tic-tac al inimiilor noastre si ca multe dintre dorinte ar fi doar mofturi, dar fericirea este, oare, un moft? Dorintele sunt panta abrupta catre fericire, gandul este imaginea implinirii. Stim destinatia, dar nu cunoastem obstacolele. Pana unde suntem dispusi sa mergem?

Aici isi face loc pacatul care este franghia catre varful pantei, ar trebui sa o taiem?… Pacatul este avantul spre fericirea suprema. Nu judecati un om dupa numarul pacatelor sale, ci dupa numarul dorintelor implinite. Nu catalogati pe cineva dupa faptele pe care le-a savarsit, ci dupa scopul tintit.

Drumul este, intr-adevar, anevoios, de aceea multi renunta inainte de a incepe. Ei sunt oamenii care, manati de focul dorintei, se ineaca in fumul dens al regulilor. Ei sunt oamenii cu cicatrici. Care cicatrici? Regretele de peste timp. Nicio dorinta nu moare. Fiecare dintre ele se transforma in regrete precipitate, imprimate in suflet. Tu cate tatuaje ai pe suflet?

 

 

Despre Cristina

Povestea blogului? Scurtă și simplă - dupa cum știm, cu toții avem aceleasi emoții si trairi, doar momentul diferă uneori. Restul e printresentimente.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la „Un om fara pacat este un om fara dorinta”

  1. illusion zice:

    Sunt total de acord cu ce ai spus tu aici! Consider că pentru a-ţi îndeplini dorinţele, ţelurile, visele (etc. etc. etc.) trebuie să faci orice îţi stă în putinţă atâta timp cât eşti sigur(ă) că nu îţi va sta pe conştiinţă… Toţi mai facem şi greşeli, ştii cum se zice în biblie „Cel făr’ de păcat să arunce primul piatra!” 😀

    Apreciază

  2. B zice:

    Interesant articol

    Apreciază

  3. Dacă am căutat mereu să-mi îndeplinesc dorințele, încălcând uneori morala societății, se poate spune că sunt un om desfrânat? Cu alte cuvinte, nu le-am pus frână, așa cum ar fi trebuit?

    Apreciază

    • ariacrys zice:

      Cine spune ca ar fi trebuit? Eu cred ca fiecare isi stabileste propriile norme, in functie de credinta si cultura, dar uneori suntem dispusi sa trecem chiar si peste acestea, pentru a ne satisface cele mai adanci dorinte. Totul tine de atitudine aici, adica depinde cum privesti lucrurile, eu nu zic sa facem totul de capul nostru, ma refer la cele mai mari vise aici. Interesant e felul in care ai pus problema, e de digerat, sa recunosc :-). Si nu esti fericit cand ai o realizare de mult dorita? Despre asta zic, ca nu trebuie sa lasi nimic sa iti stea in cale atunci cand ai un scop important pentru tine, fiindca regulile, pana a urma, sunt facute tot de oameni.

      Apreciază

      • Fericit sunt, slavă Domnului, doar că îmi pun problema dacă nu am supărat pe alții în atingerea țelurilor mele modeste, de altfel. Și sunt aproape sigur că am făcut-o, fără să vreau, fiindcă invidia e un sentiment predominant la noi.

        Apreciază

      • ariacrys zice:

        De multe ori scopul scuza mijloacele, dar cred totusi ca orice greseala poate fi indreptata 🙂

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.